Amenzi aplicate de pompierii teleormăneni

La început de an, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman a desfăşurat conform directivelor, mai multe controale de specialitate pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor dar şi a protecţiei civile. Controale care au contribuit semnificativ la reducerea numărului de incendii şi la creşterea siguranţei cetăţenilor care îşi desfăşoară activitatea silnică în cadrul operatorilor economici şi a instituţiilor controlate.
Astfel, pe parcursul lunii ianuarie, pentru securitate la incendii au fost emise trei avize; pentru planul de evacuare în situaţii de urgenţă s-au dat alte 30 de avize, iar 14 au fost pentru transportul deşeurilor periculoase.
La capitolul controale, în perioada menţionată s-au efectuat un număr total de 79 astfel de acţiuni, din care 67 la instituţii, opt la operatori economici şi doar patru controale la capitolul investiţii. Pe lângă acestea au mai fost controlate şi şase localităţi dar şi un punct de comandă.
Cum era de aşteptat în urma controalelor inspectorii de la ISU “A.D. Ghica” Teleorman, au depistate 69 deficienţe, care au fost soluţionate pe timpul controalelor.
Iar alte 222 deficienţe au fost constatate la apărarea împotriva incendiilor.
Dintre acestea, cea mai mare parte (116), au fost sancţionate, iar altele 20 au fost rezolvate de asemenea pe timpul controalelor.
Statisticile mai arată faptul că la sistemul de protecţie civilă, au mai fost descoperite 50 de alte nereguli, din care aproximativ jumătate au fost rezolvate.
La capitolul sancţiuni contravenţionale, s-au acordat 111 avertismente în domeniul apărării împotriva incendiilor; şi un număr de cinci amenzi contravenţionale în cuantum de 9000 lei, iar în domeniul protecţiei civile, a fost aplicată o singură amendă de 100 lei.
În aceeaşi perioadă, la operatorii economici verificaţi dar şi la instituţiile din localităţile planificate, s-au mai efectuat şi 75 exerciţii de alarmare.

M.M.