Ambulanţe noi, repartizate către SAJ şi ISU Teleorman

Nouă ambulanţe noi, dintre care două autospeciale SMURD, vor fi repartizate în perioada următoare în judeţul Teleorman, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”. Şapte dintre ambulanţe vor fi distribuite către SAJ Teleorman, sâmbătă, 15 decembrie 2018.

„În funcţie de numărul de locuitori, în judeţele mici vor fi distribuite câte 7 ambulanţe, iar în judeţele mari, câte 12. Către SAJ Teleorman vor fi livrate 7 ambulanţe. În prezent, în parcul auto existent la nivelul SAJ Teleorman sunt 38 de ambulanţe”, a spus Cristian Popescu, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Teleorman.

Dotarea parcului auto al SAJ Teleorman cu ambulanţe noi este binevenită ţinând cont de faptul că mai mult de jumătate dintre cele 38 de autosanitare au sute de mii de kilometri parcurşi, iar starea tehnică este destul de proastă.

Alte două ambulanţe SMURD 4X4 vor ajunge la ISU „A.D. Ghica” Teleorman.

„În prezent, parcul auto al SMURD Teleorman cuprinde 8 autospeciale de intervenţie SMURD, dintre care una este în reparaţii”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, mr. Gelu Dragomir.

Până la sfârşitul acestui an, vor fi distribuite, către serviciile de ambulanţă din ţară şi către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, 420 de ambulanţe, achiziţionate Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”.

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, livrarea primelor 300 de ambulanțe tip B 4×2 a început marţi, 11 decembrie 2018, primul lor de 43 de autospeciale fiind distribuite către serviciile de ambulanță din regiunea Centru, care însumează județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Conform aceleiaşi surse, graficul de livrare către celelalte șase regiuni elibile ale țării este următorul:

  • 12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caraș- Severin, Hunedoara, Timiș) – 32 de ambulanțe
  • 13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu-Mare) – 41 de ambulanțe
  • 14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Iași) – 56 de ambulanțe
  • 15 decembrie, Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) – 48 de ambulanțe
  • 16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea) – 46 de ambulanțe
  • 17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) – 34 de ambulanțe.

În comunicatul de presă este precizat că „pentru îmbunătățirea răspunsului la urgenţele cetățenilor, vor fi distribuite 242 ambulanțe de transport A2 către serviciile de ambulanță județene. Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanță și unitățile operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgenta, din care 81 către SAJ-uri și 41 către SMURD”.

M. MEILĂ