Ambulanţe, blocate în nămeţii de zăpadă

Şi chiar dacă vineri, situaţia localităţilor izolate din judeţul Teleorman a fost rezolvată, în sensul că s-a reuşit deblocarea accesului din spre şi în spre localităţile respective, în ultima zi a lunii ianuarie apelurile de urgenţă au continuat, aşa că în cursul acestei zile, echipele de intervenţie au sărit în ajutorul a doi cetăţeni, care în jurul orelor 16.00 s-au rătăcit pe câmp între localităţile Ghimpeţeni judeţul Olt şi Dobroteşti.
În urma apelului la numărul unic de urgenţă 112 şi a discuţiilor purtate cu dispecerii unităţii, aceştia din urmă au realizat că cei do cetăţeni dezorientaţi se aflau la o distanţă de 3-4 km de localitatea Dobroteşti, motiv pentru care, în cel mai scurt timp, au fost alertate autorităţile locale pentru demararea misiunii de căutare în direcţia Ghimpeţeni.
Operaţiunea de localizare a celor doi cetăţeni rătăciţi pe câmp, a durat aproximativ 45 de minute, şi a fost executată de către poliţiştii din localitatea Dobroteşti împreună cu un localnic care a acţionat cu tractorul din proprietatea sa.
Primele îngrijiri medicale au fost acordate celor două persoane de către paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roşiorii de Vede, care au ajuns la timp în localitatea Dobroteşti cu o ambulanţă. În cele din urmă pacienţii au fost transportaţi în siguranţă la Spitalul Municipal Roşiorii de Vede.
În jurul orelor 12.00, s-a intervenit de asemenea în cazul unei ambulanţe care a derapat într-un şanţ. Autoturismul din subordinea Serviciului de Ambulanţă Teleorman se afla într-o misiune de preluare a unui pacient din localitatea Orbeasca.
La înapoiere, aceasta oprindu-se într-un şanţ. Pentru rezolvarea acestei situaţii, dispecerii au luat legătura cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Orbeasca, care ajunşi în zonă cu mijloacele proprii de deszăpezire, au repus pe carosabil ambulanţa, aceasta reluându-şi traseul către spital. Pacientul a fost predat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Alexandria, în condiţii de siguranţă.
Un alt caz la care s-a intervenit în jurul orelor 11.00, a fost acela dat de un autoturism derapat într-un şanţ pe raza localităţii Vârtoape.
Pentru repunerea în circulaţie a autoturismului au intervenit membrii CLSU, astfel cetăţenii reluându-şi traseul în condiţii de iarnă.
Un alt caz asemănător, a fost dat de şoferul unei autoutilitare ce aproviziona cu pâine un magazin din zonă. Acesta a pierdut controlul volanului, şi a rămas înţepenit într-un şanţ cu autoturismul. Incidentul s-a produs în apropierea localităţii Copăceanca, pe DJ 703.
În acest caz, pentru repunerea pe carosabil a autovehiculului, au intervenit membrii C.L.S.U. al localităţii, în jurul orei 09.00. Iar persoana a ajuns la destinaţie fără alte evenimente nedorite.
În aceeaşi zi, în satul Comoara, comuna Drăgăneşti Vlaşca, o altă ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Teleorman, care se îndrepta către un pacient a rămas blocată în zăpadă.
Membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă au trimis imediat în zonă un utilaj de deszăpezire propriu, care a condus ambulanţa până la pacient şi înapoi până la ieşirea pe DN6, către Alexandria. Aşa că pacientul a ajuns pe mâna medicilor specialişti fără prea mari întârzieri.
Iar pe raza localităţii Ciuperceni, satul Poiana, o maşină ce aproviziona cu pâine localitatea a derapat, rămânând blocată în zăpadă. În acest caz, s-a luat legătura cu primarul, care a trimis imediat un utilaj de deszăpezire. Autovehiculul a fost scos din zăpadă, iar aprovizionarea localităţii cu pâine s-a realizat în condiţii normale.

M.M.