Ambulanţa, solicitată pentru 377 de urgenţe

Într-o perioadă în care deplasarea pe drumurile din judeţ n-a fost tocmai uşoară Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman a trebuit să facă faţă unei avalanşe de solicitări. Numai în perioada 31 ianuarie – 3 februarie 377 de teleormăneni au solicitat ambulanţa pentru diverse afecţiuni mai mult sau mai puţin grave din punct de vedere strict medical, dar suficient de acute pentru a necesita asistenţă medicală de urgenţă. Cele mai multe solicitări au fost pentru dureri abdominale (44) din care 40 pentru afecţiuni de gradul1. Pentru dificultăţi de respiraţie au apelat la sprijinul Ambulanţei 34 de persoane, din care 33 s-au încadrat în gradul 1 de dificultate.
Într-un clasament al numărului de solicitări urmează cefaleele, cu un număr de 29 de solicitări, din care 27 de gradul 1, căderi şi alte accidente (28), apoplexie (19), obstretică ginecologie (13), dureri toracice (12), sincope gradul “0” şi “1” (24) şi sângerări (10).
Se remarcă faptul că au fost şase cazuri de suicid pe fondul unor boli psihice şi şase cazuri în care s-a solicitat ambulanţa pentru hipotermie.
Se mai observă o reducere a numărului de solicitări pentru stări de ebrietate ori intoxicaţie etilică, doar cinci cazuri în perioada respectivă. Celelalte intervenţii ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fost solicitate pentru alte boli şi stări acute, între care diabet zaharat, alergii, pusee de temperatură etc.

M.M.