Am primit, publicăm

Declaraţie Politică
În timp ce adevăraţii “oameni de partid“ sunt excluşi, doamna Man negociază în genunchi cu “ciocoii”

Din punct de vedere sociologic apariţia PP-DD şi faptul că a intrat în Parlament cu un scor incredibil, deţinând aproape 15% din locuri în cele două Camere, reprezintă un adevărat fenomen. Din păcate, un fenomen care seamănă din ce în ce mai mult cu cele naturale, care sunt în general trecătoare. O conducere bicefală, cu Dan Diaconescu, preşedinte de onoare şi Simona Man, preşedinte executiv, cu un Birou Naţional de Coordonare dominat de câţiva indivizi cu apucături cazone, PP-DD a început să coboare în sondaje cu viteza unui bob fără frâne.
Ultimul sondaj al INSCOP Research relevă faptul că PP-DD mai este preferat de doar 8,1% din electoratul român, iar o scădere de aproape 7% în numai patru luni reprezintă, din punct de vedere sociologic, o adevărată catastrofă. În mod sigur că observatorii politici şi sociologii caută explicaţii, dar noi, cei care ştim ce s-a întâmplat şi se întâmplă în PP-DD nu ne punem asemenea întrebări, ci sperăm că se vor găsi la nivelul conducerii centrale minţi lucide, care vor preveni dezastrul care se anunţă.
Aşa cum am mai declarat public, chiar dacă formal nu mai fac parte din PP-DD mie îmi pasă de acest partid, pentru că marea masă a celor care s-au înrolat în el sunt oameni oneşti, de bună credinţă, care au văzut în această formaţiune politică o soluţie pentru scoaterea României din marasmul economic şi moral în care clasa politică a afundat-o în ultimii 23 de ani. Mulţi dintre aceştia mi-au fost alături în campania electorala şi mi-au rămas alături şi după ce am fost demis pentru că refuz să accept un regim cazon, în care nu este loc pentru dezbatere colegială şi pentru opinie personală. Iar aceşti oameni au riscat pentru a-mi fi alături, eu nu pot să stau deoparte atunci când ei sunt criticaţi, marginalizaţi sau chiar excluşi. De aceea voi lua poziţie ori de cate ori voi considera că este necesar.
Iar azi am două motive s-o fac. Unul este excluderea din partid a lui Mişu Florin, secretarul organizaţiei Alexandria a PP-DD, un militant cum rar găseşti prin partidele noastre politice, şi a cărui singură vină este că a dorit cu tot dinadinsul, alături de alţi membri ai organizaţiei, să ştie care este motivul pentru care eu am fost demis. Şi avea tot dreptul să facă asta având în vedere contribuţia sa şi a membrilor organizaţiei la zestrea electorală a PP-DD în Teleorman. După un joc de-a alba-neagra cu excluderea conducerii judeţene, Biroul Naţional de Coordonare a hotărât, ca şi în cazul meu, demiterea lui Florin Mişu din partid, fără să-l asculte, invocând doar nişte articole din statut. Dacă colegii săi vor sări să-l apere, vor fi din nou acuzaţi de “puci”, ca atunci când m-au aparat pe mine? Sau îi vor exclude pe rând pe toţi membrii care nu sunt de acord cu atmosfera stalinistă instaurată în partid.
Al doilea motiv al ieşirii mele publice, este legat de atitudinea doamnei Simona Man la Congresul PSD. Nu demult, unul dintre sloganurile electorale ale PP-DD era “ PDL-USL, aceeaşi mizerie”, iar liderii PSD principalul partid al coaliţiei aflată la guvernare, erau numiţi “ciocoi”, care, în mod evident, sugeau sângele poporului.
La sfârşitul săptămânii trecute, de la tribuna cu cei trei trandafiri, doamna Man negocia în genunchi cu Victor Ponta, transmiţându-i mesajul conducerii partidului: “În calitate de preşedinte al unicului şi adevăratului partid de opoziţie, salut congresul celui mai important partid de la guvernare” şi subliniind că numai PP-DD poate scăpa PSD-ul de PNL şi PC, sugerând o eventuală alianţă cu social-democraţii, ceea ce ar presupune şi o redeschidere a OTV.
Răspunsul lui Ponta a fost ironic şi umilitor: “Ce-aţi spus doamnă? Că nu ne gândim la acest lucru, dar dacă insistaţi… Nu am închis eu OTV-ul, dar nici nu o să-l redeschid!”
Mă întreb cine face mai mult rău partidului, noi cei care am dorit sau dorim ca PP-DD să nu înşele speranţele celor care l-au susţinut şi pe ale celor care doresc reformarea clasei politice şi dispariţia ciocoilor de tot felul, care ne-au adus la limita sărăciei. Eu am crezut şi cred că se poate face şi o altfel de politică şi sper că mi se vor alătura şi alţii care au aceeaşi credinţă nezdruncinată că poporul român îşi va găsi până la urma conducătorii care să-l conducă pe calea prosperităţii şi demnităţii.

Cu consideraţie,
Deputat Independent Alin Constantin Bucur