Alte 3 localități din Teleorman își înăspresc măsurile anti COVID-19

În condițiile creșterii ratei de incidență COVID-19 pe raza localităților BEUCA, PLOSCA și RĂDOIEȘTI din județul Teleorman, în aceste unități administrativ-teritoriale au fost luate măsuri suplimentare.

Astfel, începând cu data de 15.10.2020, se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment privat (nuntă, botez, masă festivă și alte asemenea), în spații închise și deschise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc.).

Începând cu data de 15.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, doar la sediul primăriei, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Începând cu data de 15.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, cununiile religioase și botezurile se pot oficia doar în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Începând cu data de 15.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, înmormântările se vor organiza în spații închise cu participarea a maxim 10 persoane și în spații deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Începând cu data de 15.10.2020, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile: – activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor; – activitatea instituțiilor și companiilor de spectacole şi/sau concerte și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Pe o rază de 50 m în jurul unităților/instituțiilor de învățământ din județul Teleorman, în intervalul orar 07.00-20.00, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise în care s-a instituit măsura obligativității purtării măștii de protecție, respectiv în piețe, târguri, oboare, mijloace de transport în comun, stații de autobuz, gări, autogări, parcuri, precum și în alte spații deschise unde se formează grupuri mai mari de 3 persoane, vor afișa la loc vizibil, informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective.

C. D.

Lasă un răspuns