Alocațile, motiv de șantaj

Dublarea alocațiilor a devenit armă de șantaj pentru social-democrați care amenință Guvernul Orban că dacă nu dublează alocațiile, vor depune moțiune de cenzură. La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat: ”Nu există resurse financiare necesare, pentru a dubla acum alocațiile”. Ludovic Orban a afirmat că alocațiile vor crește într-o anumită formă în acest an, dar nu există resurse financiare pentru dublarea lor, precum prevede o lege votată de Parlament, și care miercuri a fost declarată constituțională de Curtea Constituțională a României, după o sesizare a liberalilor.

”Vom găsi o soluție împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanțelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziție și vom adopta o variantă care să ducă la creșterea alocațiilor, dar sigur nu la dublarea imediată, pentru că nu există resurse financiare necesare pentru a dubla acum alocațiile”, a precizat premierul Orban.

Președintele PSD Marcel Ciolacu amenință cu moțiunea de cenzură: ”Nu dublați alocațiile, vom mătura guvernarea”.

De altfel liberalii sunt tot mai înghesuiți în corzi. Guvernul atacat la Curtea Constituțională, sunsține că nu sunt precizate sursele de finanțare.De altfel dublarea alocațiilor este folosită de social-democrați și ca armă politică în Campania electorală pentru alegerile locale, dar și armă de șantaj cu moțiunea de cenzură.

Ioan DUMITRESCU