”Alexandria reciclează”, concurs de colectare selectivă a deșeurilor * Înscrierile se fac până pe 15 februarie

Elevii din unitățile de învățământ din municipiul reședință de județ mai au la dispoziție două saăptămâni pentru a se înscrie la concursul de colectare selectivă a deșeurilor, ”Alexandria reciclează”, organizat de Direcţia Economică prin Compartimentul Cultură Sport Tineret din cadrul Primăriei municipiului Alexandria. Competiția se desfășoară începând cu luna februarie a acestui an, până în luna decembrie 2019.

Pentru organizarea și desfășurarea acestui concurs a fost elaborat un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local al municipiului Alexandria în ședința ordinară ce are loc astăzi, începând cu ora 14.00.

În concurs se pot înscrie, până la 15 februarie 2019, grupuri formate din maxim 20 de elevi și 4 coordonatori, pe următoarele categorii: clasele 0-IV; clasele V-VIII; licee.

Potrivit regulamentului competiției, concursul este structurat în cinci etape, care vor fi punctate individual și al căror punctaj se cumulează pe echipă și se va publica după fiecare etapă în parte.

De luna viitoare se desfășoară prima etapă, iar celelalte patru etape au loc în lunile următoare: martie, aprilie, mai, iunie.

Probele la care vor fi supuși concurenții sunt: concurs de eseuri (în etapa I); pictură (în etapa a II-a); teatru (în etapa a III-a); street art – reciclare creativă (în etapa a IV-a); cultură generală (etapa a V-a).

Conform regulamentului concursului, se vor organiza întâlniri cu coordonatorii, cu minim o lună înainte de fiecare etapă și se vor clarifica (supune la vot, daca va fi cazul) eventualele nelămuriri. Coordonatorii trebuie să știe că eventualele nelămuriri ridicate pe parcursul concursurilor și nediscutate la aceste întâlniri nu vor fi luate în calcul.

Jurizarea se va face de către un juriu format din persoane cu pregătire de specialitate în domeniul în care se organizează concursul.

Marele premiu va fi acordat pentru fiecare categorie de vârstă și constă într-o excursie, ce va avea loc în vacanța de vară, vizita si accesul la diferite obiective culturale și turistice din zonă.

M. MEILĂ