Alexăndrenii vor ca USL să-şi ţină promisiunile

Scandalul iscat în USL, care de data asta nu mai poate fi pus pe seama lui Băsescu, ţine de vreo săptămână prima pagină a ziarelor şi umple ecranele televizoarelor de “bracking-news-uri”. Cu numai trei luni înainte de alegerile pentru Parlamentul European, Crin Antonescu a vrut să facă curăţenie în partea liberală a Guvernului şi i-a retras pe miniştrii “prea apropiaţi de PSD”, în frunte cu Chiţoiu şi Stroe.
Furtuna s-a declanşat din momentul apariţiei pe lista înlocuitorilor a lui Klaus Johannis, primarul Sibiului, un personaj care se bucură de o mare încredere nu numai din partea sibienilor, ci a tuturor românilor. Iniţial, propunerea a fost primită cu cuvinte de apreciere de premierul Victor Ponta, dar după ce Crin Antonescu a vrut să-l impună ca ministru al Internelor şi vicepremier lucrurile au luat-o razna. Ca să accepte această soluţie premierul doreşte să mai creeze un post de vicepremier pentru Daniel Constantin, şi să transforme patru posturi de miniştri fără portofoliu în posturi de miniştri plin, ceea ce ar fi dezavantajat PNL, liberalilor revenindu-le doar unul din posturi.
De 7 -8 zile problema care domină agenda publică în România este dacă se sparge sau nu USL. Şi pentru ca tacâmul să fie complet mai vine şi Traian Băsescu şi aruncă paie pe foc. Cum părerile au început să se cristalizeze, am încercat să vedem care este părerea alexăndrenilor despre aceste evenimente. Vă prezentăm în continuare câteva din opiniile celor cu care am stat de vorbă:
R.D. 79 de ani
„Suntem atât de supăraţi de ceea ce se întâmplă, la nivel naţional cu mai marii alianţei USL, încât nici nu ne mai arde de discutat despre acest circ al politicienilor.
În primul rând ar trebui să ne uităm, aici în ograda noastră şi apoi la cei de la nivel naţional. Eu sunt un biet pensionar care locuiesc la bloc în zona Şcolii Gimnaziale “Alexandru Colfescu” din Alexandria şi mă confrunt cu mai multe probleme atunci când plouă merg pe mijlocul drumului pentru că trotuarul e acoperit cu apă, canalizarea nu funcţionează, iar eu sunt un plătitor de taxe şi impozite.
În ceea ce priveşte, scandalul între liderii PSD şi PNL, nu sunt de acord nici cu unii nici cu ceilalţi. Cel puţin asta este imaginea pe care ei şi-au creat-o prin aceste dispute.
Să-i ia dracu pe toţi, iar noi, noi suntem nişte proşti pentru că i-am votat.”
B.N. 72 ani
„Simplu…eu îi spun lui Antonescu, să plece dacă nu-i convine! Şi să-l lase pe Ponta să se concentreze la ceea ce are de făcut. Pentru că de aceea, poporul ăsta a pus ştampila pe USL. Să-şi vadă de treaba lor şi să-l dea jos mai repede pe Băsescu!
În ce priveşte PNL-ul, susţin cu tărie că Tăriceanu a fost un politician bun, pe care nu-l va ajunge Antonescu niciodată.
Vreau să mai amintesc un lucru legat de ultima vizită a lui Antonescu în Alexandria. Nu ştiu dacă cei care au fost prezenţi la eveniment, au sesizat un aspect, însă eu doresc să reamintesc faptul că pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură din Alexandria Antonescu efectiv s-a închinat atunci când a văzut câţi P.S.D.-işti au venit să-l susţină. Nu-i venea să creadă, şi-acum ce face, se ridică cu pretenţii? Să plece dacă nu-i convine!
Dar eu tind să cred că în cele din urmă nu se vor despărţi. Antonescu şi-a făcut datoria să încerce, dar dacă nu s-a putut, sper să se liniştească.
Iar dacă mă întrebi, pe cine aş miza eu, sincer să fiu, pe sasul acesta de primar al Sibiului l-aş vota ca preşedinte. Însă nu va candida el, ci penelistul acesta de Antonescu.
Domnule nu-l suport pentru că am auzit că a fost la Bruxelles cu Băsescu, păcat. Că ar intenţiona să facă alianţă cu Băsescu în cazul în care va părăsi USL-ul, iar asta nu suport.
PSD-ul să-şi vadă de treaba lui şi să meargă mai departe.”
R.I. 63 de ani
„Nu se vor despărţi curând, o susţin cu tărie. Pentru că 7.400.000 cetăţenii au votat pentru normalitate şi până nu-l dau jos pe Băsescu nu se vor despărţi. Şi dacă nu vor reuşi, să-l dea jos, cred că vom ieşi în stradă din nou. Normalitatea stă în mâna PSD-ului pentru lucruri cât de cât normale, că perfect nu e nimeni.
Noi nu vrem averi, noi nu vrem palate, însă vrem ca PSD-iştii să-şi ţină promisiunile, să creeze locuri de muncă, să menţină pensiile cel puţin la acest nivel, pentru că altfel, nici nu vreau să mă gândesc ce va urma.”
M.F. 62 ani
„Ăştia sunt oameni? Mă refer la politicieni. O ceată de tâmpiţi care se ceartă pentru că nu pot împărţi ciolanul. Iar cearta mare e pe banii de campanie N-au făcut nimic până acum, decât s-au certat. Dă-mi două exemple de lucruri pozitive iniţiate de ei, şi eu îţi mai aduc încă şapte motive. Da, despre ce vorbim noi aici?
Lui Ponta îi este frică de Johannis, pentru relaţiile internaţionale pe care acesta le are, în special cu Germania. Dar chiar şi aşa România nu va ieşi curând din rahatul în care a intrat. A acumulat datorii de nu le mai poate plăti nimeni. Ceea ce înseamnă că ţara asta nu-şi va mai reveni curând, indiferent cine o guvernează.”
R.P. 72 ani
“Dintre cei doi politicieni, Ponta şi Antonescu, se poate observa cu uşurinţă că Ponta e un om corect cu coloană vertebrală, i-a explicat destul de clar lui Antonescu că nu are portofoliu, dar el nu înţelege. Am impresia că Antonescu joacă la două capete, vrea să-i facă jocurile lui Băsescu.
Noi i-am votat să facă treabă, nu să se certe. Ponta şi-a manifestat dorinţa de a se păstra această alianţă până în 2016.
Voi ştiţi de ce s-a dus Băsescu la înmormântarea tatălui lui Vasile Blaga, în condiţiile în care Băsescu şi Blaga şi-au adresat cuvinte grele. Tocmai pentru ca fiica preşedintelui să poată candida la europarlamentare pe listele PD-L, pentru că la PMP nu are nici o şansă.
Despre PMP, nici nu mai poate fi vorba, cu Elena Udrea candidat la preşedinţie.”
G.P. 23 ani
„Sincer să fiu nu prea mă interesează politica, da îi mai aud pe ai mei prin casă, mai aud prietenii şi-am înţeles că se ceartă ăştia ca chiorii cu Băsescu, da şi între ei. Păi să se hotărască dracu odată şi să se apuce şi de treabă. Că uite, noi ăştia tineri n-avem locuri de muncă, muncim pe unde-apucăm, cu salarii de mizerie şi fără carte de muncă. Noi ne zbatem să supravieţuim şi ei se bat pe ciolan. Dacă reuşesc să strâng nişte bani, în vară plec în Italia, la muncă şi o să mă întorc când o veni Ceauşescu iar la putere. Că am auzit că atunci te lua de pe stradă şi te punea la muncă.”
R.A. 32 ani
“Am sperat mult la USL, şi uite ce ne fac! Să le fie ruşine dacă nu se gândesc şi la noi, proştii care i-am votat! Eu m-am descurcat şi mă descurc cu banii, dar m-am săturat de bulibăşeala asta politică, nu mai vreau să-i văd cum se ceartă pe ciolan ca chiorii. Dacă Ponta şi Crin nu se înţeleg, cel puţin unul dintre ei va fi mort din punct de vedere politic.”

M.M.