Alexăndrenii, sfătuiţi să păstreze curăţenia de sărbători

Zilele libere de care se bucură bugetarii la sfârşitul anului pot transforma Alexandria într-o imensă groapă de gunoi. Pentru a nu ”înota” printre gunoaie, alexăndrenii sunt sfătuiţi să încerce pe cât posibil să păstreze curăţenia în perioada sărbătorilor. Edilul-şef al municipiului, Victor Drăguşin a explicat că în perioada sărbătorilor angajaţii ADP vor acţiona la 2-3 zile. Mai mult decât atât, aceştia nu vor mătura străzile, ci doar vor ridica gunoiul.
”Vom avea o vacanţă prelungită. Îi rog pe alexăndreni să întreţină cât mai bine domeniul public şi să păstreze cât mai mult curăţenia în municipiu pentru că fizic nu vom putea acţiona aşa cum o facem în mod obişnuit. Ar fi foarte bine ca fiecare să fim mai atenţi şi mai responsabili pentru că nu putem să acţionăm decât la 2-3 zile. Trebuie să-i înţelegem şi pe salariaţii ADP. Sunt doar 16 oameni la mătură şi n-ai cum să-i roteşti. Trebuie mai mult să colectăm, decât să măturăm”, a fost apelul lansat de primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.
Bugetarii vor mai avea în 2013 trei zile libere, de Sărbători, respectiv 27 decembrie 2013, 31 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014, acestea urmând să fie recuperate ulterior.
Premierul a anunţat că bugetarii vor primi în acest an unele zile libere, deoarece cu primele ”se stă mai prost”. Guvernul va stabili zile libere de sărbători pentru bugetari, astfel încât să lege perioada liberă legală de Crăciun şi Anul Nou cu cea de week-end, iar zilele libere vor fi recuperate în ianuarie.
În 2013 au fost cu două zile libere mai mult decât în anul precedent. Cele două zile libere din 2013 adăugate la calendarul sărbătorilor legale au fost cele de pe 2 şi 3 mai. Însă, aceste zile libere au fost deja recuperate în două sâmbete.
Anul acesta este cel de-al doilea când angajaţii români au concediu legal cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei (zi decretată liberă în 2012). Anul trecut însă, salariaţii au avut parte de un weekend prelungit, dat fiind faptul că 30 noiembrie a picat vineri.

Claudiu DUMITRACHE