Alexăndrenii, “repetenţi” la capitolul civilizaţie

Mizeria lăsată în urma evenimentelor, de mare amploare care se desfăşoară la nivelul municipalităţii arată cât de “civilizaţi” şi lipsiţi de bun simţ sunt alexăndreni, în special.
Nu ştiu cum stau lucrurile în alte localităţi, după marcarea vreunui eveniment de mare amploare, care implică prezenţă masivă în rândul cetăţenilor, însă la Alexandria, de zilele municipalităţii, Festivalul “Berii”, diversele concerte de muzică uşoară sau populară, ori la cumpăna dintre ani, în urma petrecăreţilor rămâne o mare de gunoaie, ceea ce arată proasta creştere a celor care, de lene, nu s-ar deplasa nici în ruptul capului, să-şi ducă gunoiul la coşurile special amenajate.
Cu ocazia sărbătoririi “Zilei Naţionale a României”, platoul din faţa Casei de Cultură, strada Dunării şi platoul de la Finanţele Publice, arătau ca după bombardament, după ce alexăndrenii au rupt rândurile şi s-au deplasat fiecare la casele lor, lăsând în urmă, după cum spuneam, o mare de gunoaie.
Cu riscul de a mă repeta, acelaşi peisaj, al gunoaielor ce parcă pun stăpânire pe municipalitate, se repetă de câteva ori pe an, la fiecare mare sărbătoare.
De la cei mai mici şi până la cei mai în vârstă, locuitorii urbei, în special, îşi aruncă mizeria şi resturile alimentare, pe stradă, la voia întâmplării.
Se pare că în această speţă, doar amenzile usturătoare, aplicate fără milă acolo unde este cazul, ar mai putea schimba puţin situaţia.
Dar până când alexăndrenii îşi vor recăpăta bunul simţ, mai este cale lungă.

M.M.