Alertă în Gara de Nord din Roșiorii de Vede din cauza unor scurgeri de propilenă * Zeci de persoane au fost evacuate

Zeci de persoane, aflate pe peronul Gării de Nord din Roșiorii de Vede și în trenuri staționate în gară, au fost evacuate marți seară, în jurul orelor 17:00, din cauza unei alerte de scurgeri de propilenă dintr-un vagon cisternă cu defecțiuni, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”A. D. Ghica” Teleorman, mr. Gelu Dragomir.

Solicitați la fața locului, pompierii din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au luat primele măsuri preventive. În primul rând, persoanele aflate în gară au fost evacuate, a fost întrerupt curentul electric, iar vagonul cu defecțiuni a fost îndepărtat într-o zonă de siguranță, la aproximativ 2 km distanță de gară. Nu în ultimul rând au fost anunțați reprezentanții firmei transportatoare căreia îi aparințea vagonul și s-a așteptat sosirea echipei specializate pentru remedierea defecțiunilor. Până la sosirea acesteia, pompierii din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, prezent la locul incidentului, au asigurat măsurile PSI.

Potrivit ISU Teleorman, traficul feroviar în Gara de Nord din Roșiorii de Vede a fost reluat la ora 18:00, fiind repusă în funcțiune și linia electrică.

În urma apelului la numărul unic de urgență 112, la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede cu două autospeciale ASAS și echipajul CBRN din cadrul Detașamentului Alexandria.

M. MEILĂ