Alegerile locale

Președintele Klaus Werner Iohannis și premierul Ludovic Orban le-au spus liberalilor planul alegerilor: 27 septembrie localele și 6 decembrie alegerile parlamentare. Ludovic Orban s-a întâlnit cu liberalii la Vila Lac și le-a dezvăluit acestora planul Guvernului pentru cele două tururi de scrutin din acest an, localele și parlamentarele. Planul PNL depinde de ce va decide Curtea Constituțională a României. Judecătorii de la CCR analizează un proiect de lege inițiat de PSD și contestat de PNL, proiect care modifică regulile în organizarea alegerilor locale.

”PNL a ieșit cu motoarele turate, cu o echipă puternică, unită și consolidată în jurul premierului Ludovic Orban. Nu a fost nici o întâlnire cu cuțitele pe masă”, a spus un liberal de marcă. Întâlnirea de la Vila Lac a președintelui Iohannis cu premierul Orban a avut loc în contextul în care în ultimul timp au existat o serie de nemulțumiri în interiorul PNL. O parte dintre lideri l-au acuzat pe Ludovic Orban că nu comunică deciziile în interiorul partidului, și că aceștia află informațiile din presă.

Despre data alegerilor locale, stabilită de premier și de președinte, este posibil ca partidele de opoziție, PSD, Pro România, USR, UDMR și PMP într-un final să o accepte. De altfel, de ce nu ar accepta-o.

La Alexandria, municipiu reședință de județ, candidează pentru fotoliul de primar din partea social-democraților Victor Drăgușin, actualul primar aflat la cel de-al treilea mandat, care își mai dorește încă un mandat. Este știut că primarii aflați în funcție au un avantaj în fața competitorilor lor.

Tot pentru primăria Alexandriei, din partea PNL candidează Veronica Mitran. Aceasta ar fi fost avantajată în alegeri dacă acestea ar fi avut loc în două tururi de scrutin. Deocamdată mai este știut că din partea ALDE candidat la primăria Alexandriei este Marius Badea Rivera. Probabil că bătălia va fi dusă între Victor Drăgușin și Veronica Mitran.

Ioan DUMITRESCU