Alegerile europarlamentare ar putea aduce primari noi la Crîngu şi Troianu

Site-ul „Pe surse” dă ca probabilă organizarea de alegeri locale în localităţile ai căror primari au fost găsiţi în stare de incompatibilitate de către ANI. De asemenea, în aceeaşi zi ar urma să se desfăşoare şi alegerile pentru cele 4 consilii locale care şi-au încetat activitatea în conformitate cu prevederile legale.
Despre acest lucru s-ar fi vorbit în şedinţa de luni a conducerii centrale a PSD, în cadrul căreia s-a propus ca alegerile parţiale pentru primării şi consiliile locale să se desfăşoare în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European şi cu referendumul pentru aprobarea modificărilor la Constituţie. S-a mai vorbit şi de cuplarea la aceste evenimente a alegerilor pentru ocuparea colegiilor parlamentare vacante, dar până la urmă s-a renunţat.
Deocamdată toată chestiunea este la nivel de zvon, cei de la „Pe surse” invocând că la baza ştirii au stat tot nişte surse, din interiorul PSD. În plus, PSD nu poate decide singur într-o chestiune atât de importantă şi trebuie să se consulte şi cu celelalte partide din coaliţie, în primul rând cu liberalii.
Dacă aceste alegeri parţiale se vor organiza până la urmă, în Teleorman sunt vizate două localităţi, Troianu şi Crîngu, ai căror primari, Marian Tudorică şi, respectiv, Gelu Siteanu, au fost suspendaţi pentru conflict de interese, cei doi ocupând în acelaşi timp funcţia de primar şi de administrator al unei societăţi comerciale.
Cei doi au fost aleşi pe listele PSD.

Şt. B.