Alegeri locale în mai multe zile?

De curând Guvernul a aprobat proiectul privind data alegerilor locale în 27 septmbrie. ”A fost adoptat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, respectiv 27 septembrie”, a precizat șeful cancelariei primului ministru Ludovic Orban.

”Propunerea noastră pentru data alegerilor locale va fi 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungire a mandatelor, adoptată de Parlament, în ședință de Guvern vom adopta proiectul de lege prin care propunem data alegerilor locale 27 septembrie, și evident o serie de alte măsuri, dintre care unele măsuri sunt legate și de o protecție a persoanelor implicate în procesul electoral” a spus Ludovic Orban.

Pe de altă parte sunt liberali care ar dori ca alegerile locale să se desfășoare în două zile, pe 26 și pe 27 septembrie, susținând că la o prezență masivă social-democrații ar fi dezavanjați. Alegerile locale, cele mai importante alegeri pentru soarta comunităților locale au fost stabilite să se țină într-osingură zi, pe 27 septembrie. Cum va decurge campania electorală, fără mitinguri electorale, fără spectacole, fără mici și bere, va fi greu de capacitat electoratul, mai ales cel rural.

Despre data alegerilor locale deputatul social-democrat de Teleorman, Valentin Boboc, aflat la cel de-al doilea mandat consecutiv, afirmă că liberalii pot cere localele și într-o zi, și-n două zile, și în trei. Valentin Boboc mai afirmă că Teleormanul va rămâne social-democrat. Valentin Boboc mai spune că cele trei municipii și două orașe din Teleorman vor fi conduse în continuare și după 27 septembrie de primari PSD.

În ceea ce privește o candidatură a sa la viitoarele alegeri parlamentare, deputatul PSD Valentin Bobocafirmă ca aceasta va fi decisă doar de partid. Deputatul Boboc nu știe dacă și ceilalți colegi ai săi, parlamentari de Teleorman, își mai doresc un mandat, dar asta va decide tot partidul.

Ioan DUMITRESCU