ALDE are candidați la alegerile din 2019

Președintele Organizației județene Teleorman al Alinței Liberalilor și Democraților, deputatul Calotă Ică Florică, are unele viziuni inedite în ceea ce privește alegerile din acest an pentru Parlamentul European, dar și pentru alegerile prezidențiale din luna decembrie 2019. Astfel, în timp ce liderii Partidului Social Democrat vorbesc despre liste comune la alegerile pentru europarlamentare, deputatul ALDE Calotă Ică Florică consideră că fiecare formațiune politică, indiferent că PSD și ALDE se află împreună la guvernare, ar trebui să meargă pe liste separate. Ar însemna că PSD și ALDE ar trebui să meargă pe liste comune și cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, căci și aceștia sunt la putere, glumește deputatul Calotă Ică Florică. De altfel deputatul ALDE de Teleorman susține că în partidul său se lucrează la listele de candidați pentru alegerile europarlamentare din acest an, amintind că pe lista respectivă se vor afla printre alți candidați, și acualii europarlamentari Norica Nicolai și Renate Weber. Și fiindcă este optimist, Calotă Ică Florică speră ca ALDE să obțină un scor foarte bun, și declară că în județul Teleorman ALDE este la egalitate cu PNL, acesta fiind rezultatul unui sondaj de opinie comandat de ALDE.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, deputatul Calotă Ică Florică ar opina pentru candidat comun PSD-ALDE, iar acesta să fie președintele Senatului României, al doilea om în stat, președinte ALDE, Călin Anton Popescu Tăriceanu, mai ales atâta timp cât social-democrații întârzie să își anunțe candidatul. Există însă riscul ca orgoliul pesediștilor să nu accepte ideea ca, cel mai mare partid din țară, să nu aibă candidat la prezidențiale. Câți candidați la Palatul Cotroceni vor fi, și din câte partide, vom vedea mai aproape de alegerile din decembrie. Cum se vor face înțelegerile în al doilea tur de scrutin, fiindcă cu siguranță va fi și al doilea tur, vom vedea tot atunci. Până atunci, toți sunt optimiști și încrezători, cu toții dorind să ajungă la Palatul Cotroceni.

Referindu-se și la Ordonanța de Urgență a Guvernului, pe care a anunțat-o premierul Viorica Vasilica Dăncilă, teleormăneană de a noastră, deputatul ALDE Calotă Ică Florică susține că, respectiva OUG, prin care se rejudecă procesele care au deja o hotărâre definitivă și irevocabilă, din partea Curții Constituționale a României a venit decizia că este vorba de neconstituționalitate. Deputatul Calotă Ică Florică consideră că o lege trecută prin Parlament durează mult timp, și este greoaie, drept pentru care este de preferat să fie data prin Ordonanță de Urgență a Guvernului. Deputatul ALDE de Teleorman uită însă care mai este rolul Parlamentului, din care și dânsul face parte.

Ioan DUMITRESCU