Ajutoare pentru încălzire acordate persoanelor vârstnice din Teleorman, în 2018

Peste 500 de persoane vârstnice din județul Teleorman au beneficiat în anul 2018 de ajutoare bănești pentru încălzire, acordate în baza Ordonanței de Urgență 70/2011. Conform acestei ordonanțe, ajutorul se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale, lemne-cărbuni și combustibili petrolieri. De acest ajutor beneficiază persoanele peste 60 de ani în anumite condiții.

În ceea ce privește ajutorul acordat consumatorilor vulnerabili care utilizează gazele naturale pentru încălzirea locuinței, 152 de persoane vârstnice din județul nostru au primit, lunar, între 200-262 de lei, potrivit unei informări a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman (AJPIS). Pentru a beneficia de acest ajutor, persoanele trebuie să aibă venituri nete medii lunare pe membru de familie între 155-615 lei.

Ajutor pentru cei care folosesc energia electrică pentru încălzirea locuinței, au primit 112 persoane vârstnice din Teleorman. Aceștia beneficiază în fiecare lună de un ajutor lunar între 48-240 de lei, doar dacă venitul net mediu pe membru de familie este între 155-615 lei.

Alte 246 de persoane vârstnice care folosesc lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri ca mijloace de încălzire a locuinței, au beneficiat de un ajutor lunar cuprins între 16-54 de lei, cu condiția ca veniturile nete medii lunare pe membru de familie să fie între 155-615 lei.

Potrivit informării AJPIS Teleorman, nicio persoană vârstnică din județul nostru nu a solicitat ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică.

De menționat că de aceste ajutoare nu pot beneficia persoanele vârstnice care depășesc veniturile pe membru de familie stabilite pentru fiecare categorie în parte, dar și cei care dețin clădiri sau alte spații locative, altele decât locuința de domiciliu și anexele gospodărești, dacă dețin terenuri de împrejmuire a locuinței și curtea aferentă și alte terenuri intravilane care depășesc 1000 mp în zona urbană și 2000 mp în zona rurală, dacă au autoturism sau motocicletă cu o vechime mai mică de 10 ani.

M. MEILĂ