Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman, la raport

După ce săptămâna trecută Garda de Mediu Teleorman, a prezentat o situaţie cu caracter bilanţier în care au fost reflectate principalele activităţi ale instituţiei, ieri a fost rândul Agenţiei de Protecţie a Mediului Teleorman să-şi prezinte activitatea instituţiei, de peste an.
Evenimentul a fost marcat cum se cuvine, printr-o conferinţă de presă la care au fost prezenţi Ion Rădulescu, şeful instituţiei, Gheorghe Şerban, Marian Sărdan, alţi reprezentanţi ai instituţiei şi ai mass-media locală.
În partea de început a întâlnirii, Ion Rădulescu, a trecut în revistă câteva din activităţile principale desfăşurate la nivel de agenţie: planificarea strategică de mediu; monitorizarea fondurilor de mediu; autorizarea activităţilor cu impact asupra mediului; implementarea legislaţiei şi politicilor de mediu la nivel naţional şi local.
În decursul anului 2013, la A.P.M. Teleorman au fost înregistrate 1616 solicitări acord de mediu, 310 solicitări pentru obţinerea autorizaţiei de mediu; 176 solicitări privind stabilirea obligaţiilor de mediu şi doar trei solicitări pentru obţinerea autorizaţiei integrale de mediu.
Din analiza comparativă a activităţii A.P.M. Teleorman în anul 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, s-a constatat că cea mai mare creştere de 128 la sută a fost înregistrată la numărul autorizaţiilor de mediu transferate; cu 152 la sută a crescut numărul obligaţiilor stabilite de mediu; cu 106 la sută, creşterea a fost înregistrată la numărul deciziilor etapei de încadrare emise, iar cea mai mică creştere s-a înregistrat în cazul autorizaţiilor/autorizaţiilor integrate de mediu, unde creşterea a fost de numai 12 la sută.
În schimb, în aceeaşi perioadă a anului 2013, faţă de anul anterior s-au înregistrat şi scăderi. Acestea au fost în procent de 13 la sută în cazul numărului deciziilor etapei de încadrare pentru planuri şi programe şi cu 7 la sută a scăzut şi numărul de autorizaţii/autorizaţii integrate de mediu revizuite.
Despre monitorizarea Directivelor UE, vom reveni într-o ediţie viitoare a ziarului nostru.

M.M.