Adrian Ionuţ Gâdea a fost învestit în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman

Duminică seara, la Alexandria, în ultramoderna sală de întruniri din cadrul Palatului Administrativ, a avut loc ceremonia oficială de investire în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a lui Adrian Ionuţ Gâdea, care a câştigat alegerile parţiale desfăşurate la data de 3 februarie 2013. La ceremonie au participat primarii USL, consilieri judeţeni, şefi de departamente şi sevicii din cadrul Consiliului Judeţean, directori ai serviciilor deconcentrate, jurnalişti din presa centrală şi locală. A fost prezent şi vicepremierul Liviu Nicolae Dragnea, cel care a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman timp de 12 ani. Emoţiile noului preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a fost evidente, în sala unde s-a desfăşurat a ceremonia de investitură fiind prezent şi tatăl său, Anghel Gâdea, acesta fiind primarul comunei Ciuperceni.
În faţa preşedintelui Tribunalului Judeţean Teleorman, Luminiţa Cristiu, şi a prefectului Zorinel Niculcea, noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ionuţ Gâdea a jurat să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă cu bună credinţă tot ceea ce îi stă în pricepere pentru binele locuitorilor acestui judeţ.
După ce a fost validat, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a declarat că pasul pe care îl face, odată cu preluarea acestui mandat, este unul deosebit de important în viaţa şi în cariera sa profesională şi politică. ”Începând din acest moment, am pe umerii mei o responsabilitate foarte mare. Obiectivul meu prioritar este acela de a continua toate proiectele majore de investiţii începute de către Liviu Nicolae Dragnea în Teleorman şi realizarea unor noi proiecte. Îmi doresc să fiu un colaborator constructiv al tuturor instituţiilor şi să fiu alături de cetăţeni. Vă asigur că îmi voi exercita această funcţie prin dialog, respect şi onestitate”, a declarat Adrian Ionuț Gâdea.
Vicepremierul Liviu Nicolae Dragnea :”Vă rog, domnule preşedinte, să-mi permiteţi să vă tutuiesc. Suntem la noi acasă ! Aș vrea, Adrian, să nu uiţi niciodată că eşti în slujba tuturor teleormănenilor, nu doar în slujba USL sau a PSD. Orice se întâmplă în acest judeţ va fi responsabilitatea ta. Vreau să ţii cont de faptul că toţi consilierii judeţeni au în spatele lor voturi şi încrederea oamenilor. Este necesară totodată o relaţie corectă cu parlamentarii, cu toate instituţiile din judeţ. În mod esenţial, trebuie să ai o abordare strategică asupra tuturor proiectelor privind dezvoltarea judeţului. Acest judeţ trebuie să facă un salt calitativ. Până acum am investit foarte mult în infrastructură, dar trebuie să te gândeşti serios la implicarea ta şi a acestei instituţii în educaţia copiilor, în sănătate, pentru că astea sunt două domenii esenţiale pentru comunitate. În anii ce vin, se vor face schimbări majore în ceea ce priveşte dezvoltarea ţării, implicit în Teleorman, ceea ce înseamnă o mai mare competenţă a administraţiei publice, a Consiliului Judeţean”.

George ZAVERA