Adrian Florescu: ”Mi-aş dori să regret că am plecat din PDL”

Unificarea dreptei, liste comune la alegerile europarlamentare de anul viitor şi candidat unic pentru Preşedinţia României. Asta îşi doreşte fostul lider al PDL Teleorman, Adrian Florescu, în prezent preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, filiala Teleorman.
Cu toate acestea, fostul deputat democrat liberal nu vede cu ochi buni o apropiere de PDL Teleorman atâta vreme cât la conducerea filialei judeţene se află Teodor Niţulescu.
Conducerea Partidului Mişcarea Populară Teleorman, în frunte cu preşedintele Adrian Florescu a făcut o radiografie a Guvernării USL, la un an de mandat.
În opinia lui Florescu, USL n-a făcut altceva decât să guverneze pentru propriile partide şi nu pentru cetăţenii care le-au acordat încrederea la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.
”În timpul campaniei electorale din noiembrie 2012, useliştii au promis un milion de locuri de muncă, iar acum, la un an de guvernare şomajul a crescut de la 6,7 la sută la 7,5 la sută. Mai exact, avem cu aproape 75.000 de şomeri în plus.
Au promis 10 milioane de euro investiţi în patru ani. Astăzi avem investiţii cu 20 la sută mai mici şi tot mai multe firma intrate în faliment.
Au promis privatizarea Oltchim şi CFR Marfă, iar astăzi avem un circ televizat, teatru, oameni în şomaj, disponibilizaţi.
Au promis păstrarea sau chiar micşorarea impozitelor. Dar avem în plus taxe pe stâlpi, acciză nouă la combustibil, curent şi gaze mai scumpe şi CAS la chirii.
Noi proiecte cu fonduri europene. Asta au mai promis cei de la USL, dar n-au făcut nici măcar un proiect. Suntem ultimii din UE la atragerea de fonduri şi cheltuirea banilor europeni.
Autostrăzi şi infrastructură au mai promis, iar până acum n-au făcut nici un kilometru nou de autostradă. Avem în schimb o hartă desenată cu carioca. Avem multe autostrăzi în România, din păcate doar desenate.
Au mai promis tăierea salariilor nesimţite, iar în schimb au crescut indemnizaţiile de participare la şedinţele companiilor de stat de la 47 lei la 3000 euro pe şedinţă.
Au promis condiţii mai bune pentru educaţie şi cercetare, dar au tăiat banii de navetă ai copiilor şi fondurile pentru cercetare”, a precizat preşedintele Mişcării Populare Teleorman, Adrian Florescu.
Acesta a vorbit şi despre modificările aduse codului penal. În opinia lui Florescu, cei de la USL au dorit să modifice codul penal pentru că foarte mulţi politicieni din Uniune au probleme cu legea.
”USL guvernează România pentru proprii membri de partid. Scopul vădit al modificărilor aduse codului penal este acela de a anihila instituţiile anticorupţie din România. Şi mă refer la ANI şi DNA. Instituţii care dau bătăi de cap partidelor aflate la guvernare”, a adăugat Florescu.
În opinia lui Florescu, pericolul modificării codului penal în reprezintă acela de a părăsi Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică.
”Guvernul şi Parlamentul României, prin promovarea unor asemenea proiecte de lege a călcat în picioare toate tratatele semnate de România cu partenerii externi”, a continuat Florescu.
Întrebat dacă are vreun regret pentru că a părăsit PDL, Florescu a fost extrem de tranşat precizând că şi-ar fi dorit să regrete, dar acţiunile liderilor PDL din ultimul timp îl fac să nu-i pară rău pentru decizia pe care a luat-o.
”Mi-aş dori să regret că am plecat din PDL. Îmi pare rău să constat că PDL a renunţat la luptă sau luptă firav”, a încheiat liderul Mişcării Populare Teleorman.
Cel mai proaspăt partid de e scena politică românească a reuşit într-un timp extrem de scurt să înfiinţeze 46 de organizaţii locale în judeţul Teleorman, dar până în luna martie a anului viitor speră să acopere toate localităţile din judeţ. Aceştia se laudă şi cu 1257 de membri.

Claudiu DUMITRACHE