Activități specifice de pregătire a pompierilor teleormăneni

Periodic, pentru cunoașterea procedurilor de intervenție și a tehnicii din dotare, pentru a performa în acest domeniu de activitate, pentru a rezolva corect toate situațiile de urgență, pompierii teleormăneni desfășoară activități specifice de pregătire.

În cursul acestei săptămâni, la Poligonul din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle s-a desfășurat modulul II de pregătire specifică a pompierilor teleormăneni, modulul I având loc săptămâna trecută. În cadrul modulului II, pompierii au desfășurat exerciții de pregătire privind tehnica deschiderii ușilor și ferestrelor (deblocare), tehnica de folosire a motofierăstrăului cu lanț, tehnici de întrerupere a alimentării cu energie electrică a locuințelor (tensiune joasă) și tehnici de întrerupere a alimentării cu gaze naturale a locuințelor.

Aceste cursuri de pregătire durează cinci zile și sunt urmate de 15 pompieri, câte trei din fiecare subunitate a ISU Teleorman.

Pentru a deveni profesioniști desăvârșiți, și salvatorii din cadrul Detașamentului Alexandria au desfășurat, zilele acestea, o serie de exerciții care să le dezvolte abilitățile și să le perfecționeze modul de intervenție în situații reale.

Pregătirea pompierilor pentru cunoașterea procedurilor de intervenție și a tehnicii din dotare este un aspect tratat cu foarte mare seriozitate în subunitățile de pompieri teleormănene.

M. MEILĂ