Activităţi derulate de IJJ Teleorman, premergătoare Zilei Jandarmeriei Române

Sărbătorită pentru a 163-a oară în acest an, Ziua Jandarmeriei Române este un prilej pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman de a desfăşura diferite activităţi semnificative pentru această zi. Pentru a marca această sărbătoare, jandarmii teleormăneni vor începe de astăzi seria acţiunilor, cu un simpozion ce are ca temă “163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române” şi, de asemenea, vor fi desfăşurate acţiuni în spaţiul public, pentru distribuirea unor pliante aniversare.
Acţivităţile jandarmilor pe această linie vor continua şi săptămâna viitoare, luni, când, ca în fiecare an, cu această ocazie vor fi depuse coroane de flori la monumentul “GH. Ion Bunoaica” din localitatea Slobozia.
În aceeaşi zi va avea loc şi “Cupa presei la tir” şi “Cupa Jandarmeriei la tir”, urmând ca marţi să se desfăşoare “Ziua Porţilor Deschise” la sediul IJJ Teleorman.
De “Ziua Jandarmeriei Române”, miercuri, 3 aprilie, la sediul inspectoratului judeţean va avea loc o adunare festivă pentru decernarea de diplome, recompense şi citirea mesajelor.
Pe 3 aprilie 1850 domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a semnat actul de naştere al Jandarmeriei Române.

M. MEILĂ