Activităţi dedicate sărbătorii „Dragobetelui” la Biblioteca Judeţeană

Cu două zile în avans, Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” din Alexandria pregăteşte astăzi, la sala de lectură o serie întreagă de activităţi dedicate sărbătorii “Dragobetelui”, sărbătoare dedicată iubirii.
Astfel, aici vor fi organizate, o expoziţie de carte de dragoste din literatura română, realizată din fondul instituţiei, a cărui slogan este “Iubeşte româneşte”; o expoziţie de desene tematice realizate de elevii de la Şcoala “Mihai Viteazul” din Alexandria, sub îndrumarea profesorului de desen Cristiana Mihaela Purcărea al cărui slogan este “Dragobetele sărută fetele” şi o altă expoziţie de grafică realizată de Serban Mitrea elev în clasa a VIII-a.
Tot cu această ocazie, vor fi prezentate o serie de materiale documentare, constând în legende, proverbe şi zicători.
Evenimentul va continua cu un moment poetic organizat de profesorii Delia Ionescu, Cristiana Purcărea şi Natalia Marcu din cadrul Liceului Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria.
În încheierea programului dedicat acestei sărbători, momentul intitulat sugestiv “Lecţia despre dragoste”, vine să contureze ideea de dragoste şi iubire în adevăratul sens al cuvântului.

Mirel MANAFU