Activitate a pompierilor teleormăneni, la Școala Gimnazială nr. 2 Zimnicea

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au derulat joi, 30 ianuarie 2019, la Școala Gimnazială nr. 2 din Zimnicea, o activitate ce a vizat respectarea normelor de prevenire a incendiilor și informarea preventivă a elevilor în scopul pregătirii copiilor în ceea ce privește modul de prevenire și de comportare în diferite situații de urgență, după cum se arată într-un comunicat de presă al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman.

Concret, inspectorii de prevenire împreună cu pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Zimnicea au efectuat o serie de activități specifice care au vizat exploatarea instalațiilor electrice, a mijloacelor de încălzire, funcționarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obținerea autorizației de securitate la incendiu, existența planurilor de evacuare în caz de incendiu, acțiuni de recunoaștere în zonele de dispunere a obiectivelor, precum și exerciții de intervenție și evacuare în caz de incendiu.

La finalul activității, pompierii au derulat un exercițiu de evacuare a elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar. În curtea școlii, elevilor le-a fost prezentată autospeciala de stingere, iar pompierii au realizat mai multe exerciții demonstrative.

Astfel de ativități se desfășoară anual, de către pompieri, în unitățile de învățământ, ocazie cu care unitățile de învățământ sunt verificate frecvent din punct de vedere al respectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor.

M. MEILĂ