Acțiuni pentru prevenirea coronavirus

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au acționat în sistem integrat, sub autoritatea prefectului, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars – Cov 2.

Polițiști din cadrul I.P.J. Teleorman, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R și A.R.R. au verificat respectarea normelor impuse pentru protejarea populației.

Astfel, au fost vizate locurile aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, parcurile, terasele, piscinele și alte zone zonele de agrement, precum și transportul public de persoane.

În urma activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Teleorman au fost efectuate cinci acțiuni punctuale, fiind verificate peste 50 de astfel de obiective. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1200 de lei, dintre care cinci pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (potrivit Legii nr. 55/2020), iar restul pentru fapte privind ordinea publică. De asemenea, au fost verificate în trafic 16 mijloace de transport public de persoane.

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte normele de protecție individuală și dispozițiile autorităților.

C.D.