Acţiuni de prevenire a infectării cu virusul COVID-19 în Teleorman

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, peste 140 de efective de poliție, jandarmerie, pompieri și poliție locală, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, pieţe, centre comerciale dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 11 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 76 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 99 mijloace de transport din care 35 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 550 de persoane.

Echipele de control au depistat 99 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 11.000 de lei.

“Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2. Sănătatea și viața sunt cele mai importante! Vă rugăm să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur”, spun poliţiştii din Teleorman.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale și să respectăm recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19.

C.D.