Acțiune de ecologizare la Zimnicea

O acțiune de ecologizare a avut loc la Zimnicea vineri, 19 iulie, pe malul Dunării, în zona fostei discoteci și în zona trecerii cu ferry boat-ul.

Primăria Zimnicea a luat parte la Proiectul „Cu apele curate“, inițiat de CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publică), în parteneriat cu Asociația „MaiMultVerde” și Bloc0. La acțiunea de colectare a deșeurilor de plastic au luat parte circa 40 de voluntari, în frunte cu primarul orașului Zimnicea.

„Cu apele curate” este un proiect care își propune să combată poluarea cu plastic a fluviului Dunărea.

Proiectul prevede acțiuni de colectare a deșeurilor din material plastic existent deja în albia Dunării, dar și activități de prevenire și combatere a poluării cu material plastic.

„Cu apele curate” se desfășoară în 10 orașe de pe malul Dunării (Călărași, Cernavodă, Brăila, Oltenița, Zimnicea, Galați, Giurgiu, Tulcea, Drobeta Turnu Severin, Turnu Măgurele).

Acțiunea de ecologizare a malului Dunării nu a fost singura activitate din programul zilei. După-amiază organizatorii au deschis în Piața Centrală a orașului ateliere de reciclare creativă a deșeurilor din mase plastice, iar seara, cei interesați au putut urmări, pe un ecran special amenajat, un film documentar despre fenomenul poluării apelor.

Cornelia RĂDULESCU