Acțiune combatere COVID! Aproximativ 1800 de persoane verificate și peste 200 de autoturisme

39 de acțiuni au fost organizate pe raza județului. La ele au participat peste 340 de polițiști din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

S-a acționat în principal în zonele aglomerate din județ, cele pietonale, târguri și centre comerciale şi pe mijloacele de transport în comun.

În total au fost verificate 305 de societăți comerciale, au fost legitimate 1762 de persoane și au fost verificate în trafic 218 de autovehicule, dintre care 91 de mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 251 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 68950 lei.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronvirus, Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman, cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman , Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Teleorman și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel că, în ultimele 72 de ore au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, impuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii Sars-Cov-2.

”Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, pentru că astfel nu vă expuneți la riscuri. Suntem și vom fi prezenți în toate zonele județului. Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu. Evitați aglomerările de personae, deoarece vă protejați în acest mod pe dumneavoastră și pe cei din jur”, este mesajul polițiștilor din Teleorman.

C.D.