Accidentate în drum spre şcoală

Au plecat spre şcoală, dar au ajuns la spital. Două eleve din comuna Poroschia au ”chiulit” motivat de la şcoală. Pentru a nu întârzia la ore, cele două eleve, de 9 şi 11 ani, au traversat strada printr-un loc nepermis, fiind acroşate de un autoturism.
”Graba strică treaba”, spune o zicală românească. Doi copii care se îndreptau spre şcoală au avut nevoie de îngrijiri me­dicale după ce au fost loviţi de o maşină. Nefericitul incident s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 7:40, pe raza comunei Poroschia.
Se pare că totul s-a petrecut din vina elevelor, care, grăbite fiind, nu s-au mai deplasat până la trecerea de pietoni şi au traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.
”Elevele de 9, respectiv 11 ani, s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure şi au fost acroşate de un autoturism. În urma accidentului, cele două au suferit politraumatisme, fiind transportate cu o ambulanţă la spital”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole.
Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Alexandria au considerat că traumatismele elevelor sunt destul de grave motiv pentru care au luat decizia de a le trimite de urgenţă la un spital din Capitală pentru investigaţii amănunţite.
”Cele două victime sunt conştiente, dar pentru mai multă siguranţă s-a luat decizia ca acestea să fie trimise pentru investigaţii suplimentare la un spital din Capitală”, ne-a mărturisit purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu.
Şoferul care a provocat accidentul rutier a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat că nu consumase băuturi alcoolice. În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

C. DUMITRACHE