A înfrânt frigul şi gerul

Treisprezece ore în zăpadă, ger şi frig. Atât a trebuit să îndure frigul din câmp un bărbat în vârstă de 70 de ani până să fie găsit de echipele de intervenţie. Când a fost preluat de echipele medicale, bărbatul a fost găsit aproape îngheţat, dar în viaţă.
Poliţiştii postului de poliţie Ştorobăneasa au fost sesizaţi de către Maria Crăciun în vârstă de 66 de ani din aceeaşi localitate cu privire la faptul că soţul acesteia, Ion de 70 de ani care îşi desfăşura activitatea ca paznic într-un punct de lucru în extravilanul comunei Ştorobăneasa, la o distanţă de 10 kilometri de localitate, a plecat de la punctul de lucru în jurul orelor 06.00 iar din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile acesta nu a mai ajuns acasă.
Femeia a declarat că a purtat o convorbire telefonică cu acesta în jurul orelor 07.00 după care nu a mai putut lua legătura cu soţul ei. Până la ora 13.30 aceasta l-a căutat singură, fără să îşi dea seama că acest lucru îi poate pune viaţa în pericol şi fără să conştientizeze că fiecare oră de la dispariţia soţului ei îi putea fi vitală acestuia, în condiţiile meteo precare din aceste zile.
A fost constituită o echipă de cercetare formată din poliţiştii postului de poliţie Ştorobăneasa care au primit sprijin şi din partea poliţiştilor de la posturile de poliţie învecinate, însumând un număr de 14 forţe participante. Cu sprijinul autorităţilor locale au procedat la perierea amănunţită a zonei, folosindu-se şi de două tractoare ale primăriei, având în vedere că accesul cu alte mijloace în zonă era imposibil, vântul puternic viscolind zăpada, făcând drumul prin câmp aproape imposibil de parcurs.
În urma căutărilor, înfruntând temperaturile scăzute şi ninsoarea abundentă, dar şi lăsarea întunericului care nu a făcut decât să îngreuneze căutările, în jurul orelor 19.00 bărbatul a fost găsit în zona unei staţii de irigaţii situată în extravilanul comunei, la circa 7 – 8 km de localitate, conştient dar relativ îngheţat, reuşind să se facă reperat cu ajutorul unei căciuli puse pe un băţ, ridicat în bătaia farurilor tractoarelor.
Acesta a fost transportat în localitate unde un echipaj al Ambulanţei i-a acordat îngrijiri medicale, acesta fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria în vederea efectuării de investigaţii medicale.

C. DUMITRACHE