A încercat să trăiască decent, dar s-a ales cu dosar penal

Sărăcia, preţurile tot mai mari la facturile de energie electrică şi lipsa de respect pentru consumatori a companiilor de electricitate îi împinge pe unii în afara legii. Din dorinţa de a plăti facturi cât mai mici, consumatorii caută metode prin care să înşele contoarul de energie electrică. Din păcate, prin faptele lor oamenii îşi asumă un mare risc, iar dacă sunt descoperiţi riscă să ajungă la închisoare.
A păşit-o şi un turnean care a fost ”sifonat” de către un vecin. Oamenii legii au efectuat un control la domiciliul său, ocazie cu care au constatat că acesta fura energie electrică.
”Poliţiştii din municipiul Turnu Măgurele au efectuat un control la domiciliul lui M. Emilian, ocazie cu care s-a constatat că acesta sustrăgea energie electrică, în cauză fiind chemaţi specialiştii de la SC Cez România.
Conform legii ,,sustragerea de energie electrica constituie infracţiunea de furt şi se pedepseşte conform prevederilor Codului penal”. Mai mult decât atât, ”deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionarii echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani”, motiv pentru care în cauză a fost întocmit dosar penal.

C.D.