A început Evaluarea Națională a elevilor de clasa a IV-a * 200 de elevi, absenți la proba de Limba română, în Teleorman

Recent reveniți la cursuri după vacanța de primăvară, elevii de clasa a IV-a au intrat, deja, în febra testărilor din cadrul Evaluării Naționale.

Ieri s-a desfășurat prima probă din cadrul evaluării elevilor din clasa a IV-a, proba la Limba română, la care s-au înscris 2270 elevi care învață în școlile din județul Teleorman.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Teleorman, Estera Ligia Stancu, la prima probă din cadrul Evaluării Naționale a elevilor de clasa a IV-a au fost prezenți 2070 elevi din județul Teleorman, iar alți 200 au absentat.

Astăzi are loc proba la Matematică, iar mâine sunt programate probele la Limba maternă.

Evaluările Naționale ale elevilor se susțin, de regulă, în sălile de clasă în care elevii își desfășoară activitatea în mod curent.

Potrivit unor declarații recente ale ministrului Educației, Pavel Năstase, rezultatele obținute de elevi la Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, vor fi centralizate, pentru prima dată, la nivel național. Conform aceleiași surse, aceste evaluări nu pot fi considerate examene prin care să fie promovată concurenţa între elevi.

Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ și pe baza lor vor fi elaborate planuri individualizate de învăţare. De asemenea, părinţii/reprezentanţii legali ai elevului vor fi informați asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor fiecărui elev în parte.

M. MEILĂ