A început a doua etapă a admiterii în învăţământul profesional de stat * 109 locuri neocupate, în Teleorman

Ieri, 31 august 2018 a început etapa a doua a admiterii în învățământul profesional de stat, pentru anul școlar 2018-2019. În această etapă, înscrierea se derulează în două faze, în zilele de vineri, 31 august și luni, 3 septembrie când, până la ora 15:00, elevii interesați se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere și care nu organizează sesiune de preselecție. Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție.

După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat, în județul Teleorman au rămas neocupate 109 locuri. Dintre acestea, 107 sunt în învățământul profesional, iar 2 locuri, în învățământul dual. Cele 107 locuri rămase neocupate sunt în următoarele unități de învățământ:

  1. Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria – calificare ”electrician exploatare joasă tensiune” – 20 locuri
  2. Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Alexandria – calificare ”comerciant – vânzător” – 19 locuri
  3. Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Alexandria Brutar – calificare ”patiser – preparator produse făinoase” – 4 locuri
  4. Liceul Tehnologic ”Emil Racoviță” Roșiorii de Vede – calificare ”mecanic agricol” – 4 locuri
  5. Liceul Tehnologic ”Emil Racoviță” Roșiorii de Vede – calificare ”mecanic auto” – 29 locuri
  6. Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Roșiorii de Vede – calificare ”mecanic auto” -6 locuri
  7. Liceul Teoretic Videle – calificare ”mecanic utilaje şi instalaţii în industrie” -25 locuri.

În total, în județul Teleorman, pentru anul școlar 2018-2019, conform planului de școlarizare au fost disponibile 280 de locuri în învățământ profesional și 23 de locuri în învățământul dual. În prima etapă de admitere, în data de 5 iulie 2018, în învățământul profesional teleormănean s-au înscris 173 de candidați, iar în învățământul dual, 21 de candidați.

Cele două locuri rămase neocupate în învățământul dual sunt la Liceul Tehnologic ”Sf. Haralambie” Turnu Măgurele, calificarea ”mecanic agricol”.

De menționat că formarea elevilor este susţinută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat), dacă elevul este înscris în învăţământul profesional, respectiv minimum 400 lei lunar, dacă elevul este înscris în învăţământul dual.

M. MEILĂ