A fost semnat contractul de finanţare a proiectului de gestionare a Registrului Agricol în format electronic

La Bucureşti, în prezenţa premierului Victor Ponta, a ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi a ministrului pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Soluţii informatice integrate pentru gestionarea registrului agricol în format electronic şi managementul activităţilor interne ale instituţiilor publice în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Teleorman şi 15 unităţi administrativ-teritoriale”. Din partea beneficiarilor acestui proiect contractul de finanţare a fost semnat de către preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea.
Valoarea contractului pentru punerea în aplicare a acestui proiect este de 6,734 milioane lei, din care suma de 6,599 milioane lei este acordată din fonduri publice, respectiv 5,457 milioane lei din fondurile Uniuni Europene şi 1,142 milioane lei de la bugetul naţional. Cofinanţarea respectivului proiect, în sumă de 135 mii lei, vine din partea Consiliului Judeţean Teleorman.
Acest proiect a fost iniţiat de către Consiliul Judeţean Teleorman, alături de el, în calitate de lider, fiind cuprinse 15 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Proiectul are ca obiectiv creşterea performanţei actului administrativ, a calităţii serviciilor publice on-line aduse cetăţenilor din Teleorman cu ajutorul unui sistem informatic integrat, îndeosebi în ceea ce priveşte gestionarea Registrului Agricol. Durata maximă de implementare a proiectului este de 18 luni, cu termen limită 30 iunie 2015.
După cum susţin iniţiatorii respectivului proiect, avantajele utilizării unui astfel de sistem sunt evidente : accesibilitate pentru cetăţeni, eficienţă (produce economii financiare), reduce birocraţia şi se asigură confidenţialitatea datelor. Teleormanul face astfel încă un pas în ceea ce priveşte modernizarea administraţiei publice, în beneficiul cetăţenilor, cât mai aproape de nivelul administraţiei publice din ţările dezvoltate ale Uniuni Europene.
A consemnat

George ZAVERA