A fost prelungit termenul pentru depunerea actelor la APIA de către apicultori !

Într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a precizat că termenul pentru depunerea de către apicultori la APIA a documentelor pentru subvențiile acordate prin Programul Național Apicol se va prelungi până pe data de 1 septembrie.

”Am o veste bună și pentru apicultori ! Deoarece condițiile de anul acesta nu au fost prielnice nici pentru apicultură, au afectat foarte mult apicultorii, am demarat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care modificăm HG-ul 339/2020 privind aprobarea Programului Național Apicol pentru perioada 2020-2022, în care acordăm câte 50 de milioane de lei pe an acestui sector. Pentru a-i ajuta să aplice, să fie cât mai mulți beneficiari ai acestui program, am extins termenul de depunere de la 1 august 2020 la 1 septembrie 2020. Am făcut acest lucru după multele solicitări venite din partea apicultorilor, astfel încât să asigurăm o continuitate a activității, absorbția fondurilor respective, dar și să ajutăm acest sector în acest an greu”, a subliniat Adrian Oros.

Valoarea sprijinului financiar alocat din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru Programul Naţional Apicol pentru perioada 2020 -2022 este de 150.628 mii lei, din care suma de 75.314 mii lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene la programele apicole naţionale.

Beneficiarii Programului Național Apicol :

  • apicultorii, persoane fizice şi juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008;
  • asociaţiile, federaţiile, cooperativele agricole, uniunile constituite din apicultori conform legislației în vigoare, denumite forme asociative apicole legal constituite.

George ZAVERA