A doua ediţie a festivalului ”Mărţişorului” pentru copii

Copiii cu veleităţi muzicale din municipiul Alexandria sunt invitaţi să participe la a doua ediţie a concursului de muzică uşoară şi populară ”Festivalul Mărţişorului pentru copii”. Evenimentul se adresează viitorilor artiştilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. Scopul festivalului este să descopere tinerele talente, dar şi viitorii instrumentişti.
Concursul a debutat cu etapa de înscrieri care a avut loc pe data de 6 martie. La preselecţie concurenţii s-au prezentat cu negativ şi au interpretat două piese. O piesă a trebuit să fie obligatoriu din repertoriul românesc, iar cealaltă la alegere. Un criteriu obligatoriu a fost ca una dintre melodii să fie lentă, iar cealaltă ritmată.
”Primăria Municipiului Alexandria şi Consiliul Local al Municipiului Alexandria organizează, miercuri, 12 martie 2014, de la ora 19:00, în sala de şedinţe a Primăriei, a II – a ediţie a Festivalului Mărţişorului pentru copii şi tineri. Categorii de vârstă: 7 – 9 ani; 10 – 12 ani şi 13 – 14 ani”, se arată într-un comunicat al Primăriei Alexandria.
Juriul de specialitate va evalua şi va decide acordarea trofeului şi a câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă. La Festival se pot înscrie doar copii şi tineri cu domiciliul în Alexandria.
La ediţia de anul trecut interpreta Daniela Rizea, care i-a încântat pe toţi cei prezenţi cu interpretarea ei, a fost declarată câştigătoarea Marelui Trofeu.

C. DUMITRACHE