80 de bucătari şi ospătari au şansa de a se angaja în Germania

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în această perioadă a fost deschisă oferta posturilor vacante în Germania, care vizează românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi care au la bază calificare şi vechime în domeniul hotelier.
Astfel că, la această dată, Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă, dispune de 80 posturi vacante pentru persoanele calificate în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să muncească pe perioadă determinată în Germania.
Compania germana Europa Park oferă doritorilor, locuri de muncă pentru meserii ca barman (10 de posturi), ospătar/personal servire clienţi (20 de posturi), bucătar (40 de posturi) şi supraveghetor de noapte (10 posturi).
De menţionat faptul că pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu de cel puţin 2 ani şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană.
Iar pentru posturile de supraveghetor de noapte, persoanele interesate trebuie să fi urmat cursuri de management în domeniul hotelier şi să aibă atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, cât şi cunoştinţe de limba engleză şi limba franceză.
Pentru doritori, selecţia se va organiza în ziua de 6 martie 2014, la Bucureşti, iar angajarea se face începând cu luna aprilie 2014, pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an în funcţie de ocupaţie.
În ceea ce priveşte salariul oferit, acesta este unul motivant, în conformitate cu tariful prevăzut în contractul colectiv de muncă în domeniu.
Persoanele care vor alege să ocupe un loc de muncă din cele prezentate mai sus, trebuie să ştie şi faptul că orele suplimentare sunt remunerate în avans, iar angajatorul va asigura cazarea şi va oferi programe de formare profesională, promoţii şi servicii complementare.

M.M.