750 de familii din Alexandria încă tremură în case

Caloriferele celor 750 de familii din Alexandria branşate la sistemul centralizat al municipiului rămân încă reci. Toate aceste probleme se întâmplă din cauza operatorului de distribuţie a gazului în municipiu, Wirom Gaz, care refuză să semneze contractul de furnizare a gazelor pentru producerea de energie termică în sistem centralizat cu noul operator al municipalităţii Termic Calor Serv.
Furnizorul de gaze mai are de încasat de la vechiul operator local de distribuţie a energiei termice, Terma Serv, 400.000 lei, iar acum şefii companiei de gaze suflă şi în iaurt şi solicită plata în avans.
Şi pentru că municipiul Alexandria nu are de unde să plătească, mai ales acum la sfârşitul anului, suma de 825.000 lei solicitată de către Wirom, municipalitatea a decis să apeleze la ajutorul Guvernului.
Aceştia au solicitat primului ministru, Victor Ponta alocarea sumei de 825.000 lei din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia sa.
În solicitarea transmisă, municipalitatea a invocat contractarea unui pericol iminent care se poate produce într-un viitor apropiat, atât ca urmare a imposibilităţii asigurării agentului termic ce se furnizează populaţiei în sistem centralizat, inclusiv prin posibile deteriorări şi avarii ale instalaţiei, cât şi la o situaţie de urgenţă ca urmare a riscului major de îmbolnăviri şi decese ale populaţiei din cauza frigului din locuinţele acestora.
Primarul Alexandriei, Victor Drăguşin este optimist şi crede că în maximum 7 zile, alexăndrenii vor avea caloriferele calde.
”Am credinţa că până de Crăciun cele 750 de familii care beneficiază de agent termic în sistem centralizat vor avea confortul necesar pentru a petrece omeneşte. Sunt convins că este un grad mare de nemulţumire în rândul acestora şi îi înţeleg, dar astea sunt condiţiile şi nu depind numai de noi. Îmi doresc să nu mai ajungem niciodată în această situaţie, iar noua societate să intre în insolvenţă pentru că nu vom mai avea nici o altă soluţie de încălzire în sistem centralizat. În mod sigur de săptămâna viitoare se va furniza agent termic”, a declarat primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

Claudiu DUMITRACHE