7 teleormăneni diagnosticați pozitiv COVID-19 au cerut externarea

7 pacienți diagnosticați pozitiv care se aflau internați în unitatea suport COVID- 19 din Roșiorii de Vede, au mai fost externați, la cerere.

La nivelul județului Teleorman, 222 de persoane au recomandare de izolare la domiciliu din partea Direcției de Sănătate Publică. În carantină instituționalizată nu se mai află nicio persoană.

Până în prezent au fost declarate vindecate și externate 155 de persoane. Dintre acestea, 118 au fost externate de la Spitalul Municipal „Caritas” din Roșiorii de Vede. Totodată, în urma deciziei Curții Constituționale nr. 458 din 25 iunie 2020, din unitatea suport COVID- 19 din județ, au mai fost externați, la cerere, 7 pacienți diagnosticați pozitiv.

De la începutul epidemiei, la nivelul județului, au fost efectuate 4117 teste COVID-19, dintre care 2313 în laboratorul coordonat de DSP Teleorman și 1014 în cadrul laboratorului Spitalului Județean de Urgență Alexandria (21 de teste au fost efectuate la cerere).

În ultimele 72 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe terase, a modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea infectării și combaterea răspândirii virusului Covid19.

La activităţile desfăşurate în cele trei zile au participat peste 400 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică.

Astfel, au fost verificate peste 180 de societăți comerciale, pentru abaterile constatate pe parcursul acţiunilor fiind aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ de 28.000 de lei.

Dintre acestea, 17 au fost aplicate pentru încălcarea măsurilor de protecţie individuală.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

C. DUMITRACHE