480 de solicitări la SAJ Teleorman, în weekend * Trei tentative de suicid, două morți suspecte

Și în acest weekend, ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au fost solicitate la sute de intervenții, primul ajutor acordat de personalul medical de pe ambulanțe salvând zeci de vieți. Din nefericire, pentru patru bărbaţi cu vârste între 59-75 de ani nu s-a mai putut face nimic, fiind declaraţi decedaţi. În două dintre aceste situaţii, morţile au fost suspecte. Trei dintre aceştia au fost găsiţi inconştienţi, iar altul, cardiac cunoscut, a murit din cauza acestei afecţiuni. Cei patru bărbaţi declaraţi decedaţi erau din localităţile: Băbăiţa, Dideşti, Furculeşti (Videle) şi Zâmbreasca.

De primele îngrijiri medicale ale personalului de pe ambulanţe au avut nevoie şi cele şapte victime ale accidentelor rutiere care au avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, pe şoselele din Teleorman. Şapte astfel de evenimente rutiere s-au petrecut în weekend, în localităţile: Alexandria (3 accidente de circulaţie); Văceni, Vităneşti, Crângeni şi Videle. Persoanele accidentate în urma acestor accidente au suferit traumatisme ale membrelor inferioare şi traumatisme craniere. Una dintre victime, o tânără în vârstă de 17 ani a fost preluată de ambulanţă, în comă.

Weekendul trecut trei teleormăneni au vrut să-şi ia viaţa, aceştia primind îngrijiri medicale de la personalul medical solicitat la faţa locului.

Cele 480 de solicitări la SAJ Teleorman, în intervalul 26+29 octombrie 2018, au fost făcute în următoarele situaţii: transfer interclinic+externări+CT-149; dureri abdominale sau de spate-67; cefalee-41; tuse, probleme respiratorii minore-27; copii bolnavi-25; sângerare-23; AVC-21; persoane inconştiente-18; dureri toracice-18; accidente diverse-13; conflicte şi agresiuni fizice-12; leşin (sincopă)-10; psihiatrie-9; intoxicaţii-8; victime din accidente rutiere-7; obstetrică-ginecologie-6; febră-6; diabet zaharat-4; căzuţi în stradă-3; tentative de suicid-3; boli nediagnosticate-2; alergii-2; morţi suspecte-2; convulsii-1; incidente provocate de animale/insecte-1; afecţiuni ale ochilor-1; arsuri-1.

M. MEILĂ