462 locuri de muncă vacante în Uniunea Europeană

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 462 locuri de muncă vacante în domenii de activitate, precum: IT, industrie, transport, producţie, hotel-restaurant, servicii, agricultură.

În Olanda se caută culegator flori, muncitor în producția de roșii, muncitor necalificat în grădinărit, operator la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, procesor bulbi de flori, culegator de capsuni in sere, instalator sanitar de incalzire si aparate de aer conditionat, culegator mere si pere.

În Germania este nevoie de ajutor la curățenie, bucătar, bufetier, cameristă, chef de pârtie, chef de rang, commis de rang mic dejun, specialist IT, demichef de rang, dezvoltator software, electrician,îngrijitor persoane vârstnice în azil, instalator instalații sanitare, de încălzire și gaz, junior sous chef, lăcătuș, manager recepție, mecanic de proces -mașini producție muluri, mecanic -mașini de prelucrare a plasticului, preparator de înghețată, recepționer, receptioner SPA,consultant IT specialist IT, tâmplar, electrician, zidar, ospatar, menajera, muncitor in sera de flori, manipulant marfuri,specialist in confectionare mobila.

Cei din Austria angajează montator de mobilă; reactJS frontend developer, faiantar, instalator sanitar si de incalzire, lacdatus mecanic in constructii, stivuitorist, electrician, operator CNC, tamplar de ferestre, tamplar productie mobilier.

În Norvegia se caută antrenor de gimnastică ritmică,mecanic auto, ospătar, tinichigiu auto, vopsitor auto, electrician, tamplar/dulgher.

Alte locuri de muncă oferă cei din Spania -tehnician mecanic și electric la întreținere echipamente;

Slovacia -sticlar; Danemarca – horticultor-inginer agronom; Belgia -lucrător în agricultură și Slovenia -programator.

EURES reprezintă o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi organizaţiile patronale şi alţi actori implicaţi în piaţa muncii fiind creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European.

Teleormănenii care doresc să muncească pe unul din respectivele posturi, trebuie să facă dovada de o calificare profesională încheiată. Un alt amănunt pe care trebuie să-l ştie viitorii angajaţi, este legat de faptul că angajatorii vor oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Claudiu DUMITRACHE