44 de șoferi au rămas pietoni

44 de șoferi au rămas pietoni și 11 certificate de înmatriculare au fost retrase. Acesta este pe scurt bilanțul polițiștilor din Teleorman în weekendul care abia a trecut.

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 26 – 28 februarie, polițiștii au intervenit la aproximativ 300 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 270 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 280.000 de lei, au reținut 44 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii rutieri au intervenit în cazul a șapte accidente de circulație (ușoare) și au constatat 10 infracțiuni privind regimul circulației pe drumurile publice (dintre care: conducere fără permis – 4, conducere sub influența alcoolului – 5).

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

Polițiștii din au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat de 48 de ani, domiciliat în comuna Poeni, care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 503, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

C. DUMITRACHE