400 de solicitări la ambulanță, în weekend * Primul caz de hipotermie, în județ

Printre cele 400 de solictări la Serviciul de Ambulanță Județean Teleorman înregistrate în intervalul 16-19 noiembrie 2018 s-a numărat și primul caz de hipotermie apărut în județul nostru. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani, din localitatea Albești, găsit căzut în stradă.

Fără niciun rezultat au fost intervențiile personalului medical de pe ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman la opt teleormăneni care au fost găsiți decedați. Printre aceștia s-a numărat și un bebeluș în vârstă de doar o lună, din comuna Vitănești, găsit inconștient. Tot în stare de inconștiență au fost găsiți și alți șase pacienți, cu vârste între 48-80 de ani, din localitățile: Roșiori de Vede, Orbeasca de Sus, Cartojanca (Videle), Lăceni, Purani (Vitănesti) și Nanov.

Decedat a fost găsit și un alt teleormănean, în vârstă de 49 de ani, din localitatea Butești, cunoscut cu probleme cardiace.

De menționat că în două dintre cele opt decese înregistrate în weekend de personalul medical de pe ambulanțele teleormănene, morțile au fost suspecte.

Pe de altă parte, în acest sfârșit de săptămână, SAJ Teleorman a fost solicitată doar la un accident de circulație, petrecut în Alexandria, soldat cu o victimă, un bărbat în vârstă de 34 de ani. Acesta a suferit un traumatism toracic, a primit primele îngrijiri de la personalul medical ajuns la fața locului, după care a fost transportat la spital.

De îngrijirile celor de pe ambulanțe au avut nevoie și alte trei persoane, găsite leșinate (sincopă), dar și un teleormănean care a încercat să-și ia viața.

Cele 400 de solicitări la SAJ Teleorman au fost făcute, în aceste weekend, în situațiile: transfer interclinic+externări+CT-110; dureri abdominale sau de spate-52; cefalee-39; tuse, probleme respiratorii minore-34; AVC-23; persoana inconștiente-21; accidente diverse-19; dureri toracice-18; copil bolnav-14; conflicte și agresiuni fizice-9; psihiatrie-8; intoxicații-8; căzut în stradă-7; sângerare-6; obstetrică-ginecologie-6; diabet zaharat-5; febră-5; leșin (sincopă)-3; morți suspecte-2; alergii-2; convulsii-2; afecțiuni ale ochiului-2; boli nediagnosticate-2; victime din accidente rutiere-1; incidente provocate de animale/insecte-1; tentativă de suicid-1.

M. MEILĂ