400 de elevi teleormăneni s-au înscris la concursul ”Poezie pentru mama”

400 de copii din Alexandria s-au înscris până acum la concursul ”Poezie pentru mama”. Premierea câștigătorilor va avea loc joi 30 martie de la ora 11:00 pentru clasele V-VIII și de la ora 14:00 pentru clasele I – IV, în sala de ședințe a Primăriei Alexandria.

Copiii alexăndreni au putut face o surpriză mamelor de Ziua Femeii, oferindu-le câteva versuri. Ei s-au putut înscrie la concursul „Poezie pentru mama”, aflat la a doua ediție, până pe data de 8 martie.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alexandria, premierea câștigătorilor va avea loc joi, 30 martie de la ora 11:00 pentru clasele V-VIII și de la ora 14:00 pentru clasele I – IV, în sala de ședințe a Primăriei. Au fost înscrise în concurs peste 400 de lucrări.

Competiţia, organizată de Primăria Alexandria, s-a adresat elevilor din învățământul primar și gimnazial. În competiție s-au putut înscrie doar elevii care sunt înscriși într-o instituție de învățământ din municipiul Alexandria.

Lucrările au trebuit să fie originale. Cele care vor fi constatate că au fost copiate vor fi excluse din concurs.

Criteriile de jurizare sunt: creativitatea, originalitatea și corectitudine în exprimare.

Apărută ca modalitate de luptă socială şi politică cu peste 100 de ani în urmă, celebrată, în mai multe ţări din Europa şi în Statele Unite la date diferite, de obicei în februarie, Ziua Femeii a fost declarată sărbătoare internaţională în 1910, din iniţiativa social-democratei germane Clara Zetkin, şi celebrată în 1911 în 19 martie, în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia, ţări care au cunoscut, de altfel, puternice mişcări feministe.

Doi ani mai târziu se stabilea data de 8 martie pentru marcarea acestei celebrări. După ce 1975 a fost declarat de ONU “Anul Internaţional al Femeii”. 8 martie a devenit, din 1977, sărbătoare oficială pe plan internaţional.

C. DUMITRACHE