32 de cazuri noi de Covid 19 în județul Teleorman

La nivelul județului Teleorman, au fost confirmate 1264 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (32 de cazuri în ultimele 24 de ore). În prezent sunt monitorizate, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman, 473 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 120 de persoane izolate la domiciliu.

De la începutul epidemiei, au fost declarate vindecate și externate 537 de persoane de la Spitalul Municipal „Caritas” din Roșiorii de Vede. În momentul de față, în acest spital sunt internați 160 de pacienți, dintre care 12 la secția ATI.

Până în prezent, la nivelul județului, au fost efectuate 13 665 teste COVID-19, dintre care 6 755 în laboratorul coordonat de DSP Teleorman și 4 839 în cadrul laboratorului Spitalului Județean de Urgență Alexandria (932 teste au fost efectuate la cerere).

Noul coronavirus face parte din familia virusurilor care stau la baza sindromului respirator acut sever (SARS, agentul cauzal al epidemiei din 2003) și a anumitor tipuri de răceală, dar nu trebuie confundat cu acestea. Este vorba despre virusuri care provoacă diferite boli, de la o simplă răceală până la afecțiuni mult mai grave, precum bolile respiratorii acute. Virusurile de acest tip afectează în general animale, în unele cazuri fiind transmise și omului.

COVID-2019 pare a avea caracteristici similare cu virusul SARS din 2003. Noul coronavirus poate provoca simptome ușoare, asemănătoare unei răceli sau chiar gripei, dar și boli severe precum pneumonia. Netratată la timp sau eficient, boala declanșată de noul coronavirus poate fi mortală.

Infecția cu noul coronavirus și gripa au multe simptome asemănătoare, iar acest lucru face diagnosticarea dificilă, mai ales în perioadă sezonului rece când se manifestă și gripa.

Principalele simptome ale infecției cu coronavirus sunt febra și tusea. Gripa are aceleași simptome, dar mai poate avea și dureri de gât. Infecția cu coronavirus se poate manifesta mai degrabă prin dificultate în respirație decât prin durere de gât. Ceea ce trebuie să știi este că răceala și gripa se tratează diferit făță de infecția cu coronavirus.

C. DUMITRACHE