31 martie, data limită pentru achitarea taxelor şi impozitelor cu reducere

Încă două luni mai aveţi la dispoziţie pentru a achita taxele şi impozitele locale cu reducere.

31 martie este ultima zi pentru achitarea taxelor și impozitelor locale. Contribuabilii persoane fizice și juridice mai au la dispoziție o singură lună pentru a prinde reducerea de 10la sută pentru achitarea taxelor și impozitelor locale. După această dată, taxele se pot achita fără penalități până pe data de 30 septembrie.

Plata taxelor şi impozitelor locale, conform legii, se face în două tranşe, prima până la data de 31 martie, iar cea de-a doua până la data de 30 septembrie. În cazul nerespectării acestor termene, contribuabilii vor fi nevoiţi să achite penalităţi de întârziere.

Alexăndrinenii care au amenzi neachitate nu-şi vor putea plăti taxele şi impozitele locale până nu plătesc amenzile cu pricina.

”Pentru a acorda posibilitatea tuturor contribuabililor din municipiul Alexandria de a-și achita impozitele și taxele locale și de a beneficia de reducerea de 10 la sută pentru plata integrală a contribuțiilor fiscale, programul de lucru al Direcţiei Impozite şi Taxe Locale a fost extins începând cu data de 03.02.2020 până pe 31.03.2020, după cum urmează: Pentru persoane fizice şi persoane juridice, programul de încasare este de luni până vineri, între orele 08:00 – 18.30, iar în zilele de sâmbătă, între orele 09 – 12.00”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Alexandria.

Locuitorii de la bloc, persoane fizice, vor plăti aceleaşi impozit pe clădire ca anul trecut. Și în privința mijloacele de transport, impozitele rămân la nivelul de anul trecut.

”Taxele și impozitele locale se pot plăti și prin sistemul național de plăți on-line WWW.GHISEUL.RO. Pentru a putea efectua plățile on-line, contribuabilii persoane fizice trebuie să fie înregistrați cu roluri nominale unice și CNP în evidențele fiscale.

Persoanele fizice dar și juridice, care își achită integral taxele și impozitele locale până la data de 31 martie, beneficiză de o bonificație de 10la sută”, se mai arată în informare.

Agenţii economici care au sediu social în locuinţă vor trebuit să reevalueze suprafeţele şi să depună documentele la primărie, până la finalul lunii martie, pentru a nu fi impozitaţi mai mult. Dacă locuinţa a fost construită sau cumpărată în ultimii cinci ani, Codul Fiscal nu mai impune reevaluare.

C. DUMITRACHE