3 accidente rutiere şi tot atâtea victime

Un câine, un cauciuc vechi şi câteva pahare cu alcool. Acestea sunt cauzele producerii a trei accidente rutiere soldate cu tot atâtea victime.
În primul caz, o şoferiţă a încercat să evite un câine comunitar, iar un alt şofer care se angajase în depăşirea acesteia a încercat să evite coliziunea cu autoturismul şoferiţei, dar a pierdut controlul volanului şi s-a oprit într-un copac.
”S. Dorinel de 39 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DN 52 în afara localităţii Alexandria, s-a angajat în depăşirea unui alt autoturism condus de B. Maria de 25 de ani care a virat uşor spre stânga fără să depăşească axul drumului din intenţia de a evita un câine care a apărut pe partea carosabilă, conducătorul autoturismului care se angajase în depăşire pierzând astfel controlul asupra direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă în partea stângă a direcţiei sale de mers, intrând în coliziune cu un copac. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto”, se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.
Un accident spectaculos s-a petrecut pe DJ 701, Videle – Tătărăşti. Un angajat al MAI aflat în misiune, în timp ce urmărea un autoturism, din cauza unei explozii a unui pneu cauzată de un obiect tăietor-înţepător, a pierdut controlul asupra volanului şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în şanţul din partea dreaptă a drumului.
”În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, nefiind necesară internarea iar autoturismul a fost avariat în proporţie de 40 la sută. Conducătorul auto purta centură de siguranţă iar rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost negativ”, se mai arată în informarea IPJ Teleorman.
În ultimul accident rutier din ultimele ore petrecut pe raza judeţului nostru şi soldat cu victime omeneşti a avut mai multe cauze: lipsa de experienţă în conducere accentuată de alcool.
M. Sorin de 21 de ani din comuna Nanov, în timp ce conducea un autoturism de DE 70 a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, acroşând astfel parapetul din partea stângă a drumului Nanov-Buzescu. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea.
”Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru a i se stabili alcoolemia”, potrivit IPJ Teleorman.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

C. DUMITRACHE