296 locuri de muncă vacante la nivelul judeţului Teleorman

Teleormănenii aflați în căutarea unui loc de muncă au de unde alege în această perioadă. 296 locuri de muncă sunt disponibile la nivelul judeţului Teleorman. dintre acestea, 33 sunt pentru persoanele cu studii superioare, 124 pentru persoanele calificate în diverse meserii, 63 pentru persoanele cu studii liceale, 59 pentru persoanele cu studii gimnaziale, 3 posturi se adresează persoanelor fara studii, iar 14 posturi sunt pentru ucenici – confectioner-asamblor articole din textile.

În baza de date a AJOFM Teleorman sunt înregistrate în această perioadă 296 locuri de muncă vacante. Meseriile în care au fost comunicate locurile vacante sunt : inginer mecanic, inginer electromecanic, inginer electrotehnist, inspector/referent resurse umane, sef formatie industria petroliera/petrochimica, specialist in achizitii, proiectant inginer mecanic, proiectant inginer electromecanic, proiectant inginer electrotehnic, oficiant posta telegrame, electrician de întreţinere şi reparaţii, electromecanic masini si echipamente electrice, electrician montator de instalatii automatizate, rectificator universal, sofer de autoturisme si camionete, vanzator, lucrător comercial, lacatus mecanic, lacatus mecanic de intretinere si reparatii universale, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, zidar, sculer-matriter, stivuitorist, sudor manual cu arc electric, sudor manual cu flacara de gaze, confectioner-asamblor articole din textile, muncitor necalificat in industria confectiilor, manipulant marfuri, muncitor necalificat la asamblarea , montarea pieselor, spalator vehicule.

Agenţii economici au obligaţia să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Pentru a comunica locurile de muncă vacante, agenţii economici trebuie să comunice oferta la sediul agenţiilor locale/punctelor de lucru.

În situaţia în care agenţii economici au ocupat locurile de muncă declarate vacante, au obligaţia să anunţe ocuparea acestora în termen de o zi.

Claudiu DUMITRACHE