27 de intervenții pentru salvarea de vieți omenești

Pompierii teleormăneni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 27 de evenimente. 22 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. Un incendiu, izbucnit la cablurile unui stâlp de electricitate de pe raza localității Văceni, stins de pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Drăgănești Vlașca.

Un accident rutier, rezultat cu patru victime, pe DJ 504, la intrare în localitatea Lăceni. Pentru gestionarea acestui eveniment, la fața locului au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Alexandria, cu o mașină de descarcerare și o autospecială de transport personal și victime multiple, precum și trei echipaje medicale din cadrul Serviciului de Ambulanță Teleorman. Un transport de persoane suspecte/confirmate cu virusul SARS CoV-2 către unitățile spitalicești din județ. O decontaminare a autospecialei de intervenție utilizată în misiunile COVID 19. O misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman.

În cursul zilei de 21 ianuarie 2021, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat trei controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din municipiul Alexandria și Roșiorii de Vede, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 20 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 22500 lei. Pe timpul acestor misiuni, personalul Inspecției de Prevenire a efectuat și trei activități de informare și instruire a angajaților cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii militari teleormăneni au efectuat 7 verificări în locurile cu aglomerări de persoane din municipiile Alexandria și Roșiorii de Vede, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 6 sancțiuni contravenționale. Personalul structurilor de intervenție a continuat acțiunile de informare a cetățenilor, efectuând 8 misiuni în zonele cu aflux de persoane pentru difuzarea mesajelor audio care cuprind regulile de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2.

”Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că acțiunile de informare și verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum și în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor”, spune purtătorul de cuvând al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

C.D.