25 octombrie, Ziua Armatei Române

Ziua Forțelor Armate Române a fost sărbătorită pentru prima dată la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilită ca zi aniversară ziua de 25 OCTOMBRIE, pentru a marca un moment simbolic în istoria poporului român – eliberarea de către Armata Română a ultimelor localități din Transilvania aflate sub ocupație străină la data de 25 octombrie 1944.

Devenită simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca zi în care țara își sărbătorește armata și pe cei care au fost în slujba ei..

La ceas aniversar, gândul nostru se îndreaptă spre respectabila ARMATĂ ROMÂNĂ, la vitejii ostași, bravi patrioți dispuși la sacrificiu pentru liniștea patriei și a poporului român. Vă mulțumim, pentru devotamentul de care dați dovadă clipă de clipă si vă felicităm pentru dragostea pe care o arătați valorilor naționale.

Cu acest prilej, adresăm felicitări tuturor soldaţilor, maiștrilor militari, subofiţerilor şi ofiţerilor armatei noastre, cadrelor militare în rezervă şi în retragere, precum şi un respectuos omagiu distinşilor și venerabililor veterani de război. Vă dorim multă sănătate și fericire alături de cei dragi.

La mulţi ani tuturor militarilor români!

LA MULȚI ANI, ARMATEI ROMÂNIEI!

Președintele ANCMRR-MAI(și Președinte SCMD), Filialele Jud. Teleorman – Col.r. Liviu-Sorinel SANDU

Președintele ANCMRR – MApN, Filiala Jud. Teleorman – Lt.col.r. Ioan BRÎNCOVEANU

Președintele A.N.V.R.(MApN și MAI) – Filiala Jud. Teleorman, Comandor rtg. Marin ȘTEFAN